Over Spuit Academie

De Spuit Academie is opgericht in 2017 en is een initiatief van Boerenbusiness, in samenwerking met Bayer Crop Science en Syngenta. Deze 3 organisaties staan voor kennisdeling, innovatie en een gezonde toekomst. Met de cursussen van de Spuit Academie willen zij ervoor zorgen dat telers goed voorbereid zijn op een toekomst waar gezond telen, precisielandbouw en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Sinds 2021 heeft Aeres Training Centre zich bij de Spuit Academie aangesloten voor het faciliteren en versterken van de bijeenkomsten.

Wil je op de hoogte blijven van de Spuit Academie en de nieuwe cursusdagen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Agenda cursusdagen

Cursusdag 1 Communicatie over gewasbescherming

Cursusdag 2 Spuitomstandigheden

Cursusdag 3 Digitale landbouw en precisie toepassingen

Cursusdag 4 Werkingmechanismen en formuleringen van gmb

Cursusdag 5 Spuittechnieken en doppen

Cursusdag 6 Forward Farming

Naar de agenda >

Vernieuwing & Kennisdeling

De Spuit Academie bestaat uit 6 trainingsdagen verspreid over Nederland. Tijdens deze dagen wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Door middel van presentaties, demonstraties en discussies worden de onderwerpen uitgelicht en met elkaar besproken. De bijeenkomsten zijn erop gericht om op een vernieuwende manier na te denken over gewasbescherming en gezond telen. Daarnaast is kennisdeling een belangrijke element. Door met elkaar te discussiƫren en ook buiten de cursusdagen via WhatsApp met elkaar in contact te blijven ontstaan er nieuwe inzichten en kunnen tips en adviezen worden gedeeld.

De bijeenkomsten hebben elk een ander thema. Zo is er onder meer aandacht voor de omstandigheden bij het spuiten (waarom behaal ik niet het gewenste resultaat?), precisielandbouw (welke stappen zijn noodzakelijk?) en duurzaamheid (hoe maak ik mijn bedrijf duurzamer?).

De Spuit Academie heeft plaats voor 20 telers en vindt plaats in januari en februari 2025. De verschillende bijeenkomsten en activiteiten worden verspreid door het land georganiseerd. Als u meedoet aan de Spuit Academie kunt u punten voor uw spuitlicentie behalen en ontvangt u tevens een certificaat van deelname. Bekijk ook de mogelijkheden voor het aanvragen van een subsidie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Pauline van Leeuwen,
via p.vanleeuwen@dcami.com of 0320-269527.

Boerenbusiness Bayer Cropscience Syngenta Aeres