Over ASA

De Agricultural Sprayer Academy (ASA) is opgericht in 2017 en is een initiatief van Boerenbusiness, in samenwerking met Bayer Crop Science en Syngenta. Deze 3 organisaties staan voor kennisdeling, innovatie en een gezonde toekomst. Met de cursussen van de ASA willen zij ervoor zorgen dat telers goed voorbereid zijn op een toekomst waar gezond telen, precisielandbouw en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Sinds 2021 heeft Aeres Training Centre zich bij de ASA aangesloten voor het faciliteren en versterken van de bijeenkomsten.

Wat zeggen de deelnemers?

Deelnemers van de ASA beoordelen de cursus met een 8,1
Bekijk de video over hun ervaringen

Bekijk de video >

Agenda cursusdagen

Cursusdag 1 Communicatie over gewasbescherming

Cursusdag 2 Spuitomstandigheden

Cursusdag 3 Digitale landbouw en precisie toepassingen

Cursusdag 4 Werkingmechanismen en formuleringen van gmb

Cursusdag 5 Spuittechnieken en doppen

Cursusdag 6 Forward Farming

Naar de agenda >

Vernieuwing & Kennisdeling

De ASA bestaat uit 6 trainingsdagen verspreid over Nederland. Tijdens deze dagen wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Door middel van presentaties, demonstraties en discussies worden de onderwerpen uitgelicht en met elkaar besproken. De bijeenkomsten zijn erop gericht om op een vernieuwende manier na te denken over gewasbescherming en gezond telen. Daarnaast is kennisdeling een belangrijke element. Door met elkaar te discussiƫren en ook buiten de cursusdagen via WhatsApp met elkaar in contact te blijven ontstaan er nieuwe inzichten en kunnen tips en adviezen worden gedeeld.

De bijeenkomsten hebben elk een ander thema. Zo is er onder meer aandacht voor de omstandigheden bij het spuiten (waarom behaal ik niet het gewenste resultaat?), precisielandbouw (welke stappen zijn noodzakelijk?) en duurzaamheid (hoe maak ik mijn bedrijf duurzamer?).

De Agricultural Sprayer Academy heeft plaats voor 20 telers en vindt plaats in januari en februari 2023. De verschillende bijeenkomsten en activiteiten worden verspreid door het land georganiseerd. Als u meedoet aan de ASA kunt u punten voor uw spuitlicentie behalen en ontvangt u tevens een certificaat van deelname. Bekijk ook de mogelijkheden voor het aanvragen van een subsidie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Moniek Oomen,
via m.oomen@boerenbusiness.nl of 0320-269527.

Boerenbusiness Bayer Cropscience Syngenta Aeres

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief