Login deelnemers

Over ons

De Agricultural Sprayer Academy (ASA) is opgezet door Boerenbusiness, in samenwerking met Bayer Crop Science en Syngenta. Deze drie organisaties zien dat er op termijn een schaarste zal ontstaan in de mogelijkheden om gewassen gezond te houden. De Academy moet ervoor zorgen dat telers daarop voorbereid zijn. Sinds 2021 is er ook een intensieve samenwerking met Aeres Training Centre voor het faciliteren en versterken van de bijeenkomsten.

Op de ASA krijgen de deelnemers, door middel van bijeenkomsten en activiteiten, een hoogwaardige cursus die gericht is op gewasbescherming. Daarbij ligt de nadruk voornamelijk op het telen van gezonde gewassen. Op een interactieve manier worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. Door middel van presentaties, demonstraties en discussies worden onderwerpen uitgelicht en met elkaar besproken.

Het programma is bedacht om telers op een vernieuwende manier te laten nadenken over het gezond houden van hun gewassen. Daarnaast wil de ASA ervoor zorgen dat de telers elkaar ondersteunen bij het gezond houden van die gewassen, bijvoorbeeld door tips uit te wisselen via WhatsApp.

Ook worden er cursusdagen georganiseerd aan de hand van verschillende thema's. Tijdens de bijeenkomsten over die thema's is er onder meer aandacht voor de omstandigheden bij het spuiten (waarom behaal ik niet het gewenste resultaat?), precisielandbouw (welke stappen zijn noodzakelijk?) en duurzaamheid (hoe maak ik mijn bedrijf duurzamer?).

De Agricultural Sprayer Academy heeft plaats voor 20 telers en vindt plaats van november 2021 tot en met februari 2022. De verschillende bijeenkomsten en activiteiten worden verspreid door het land georganiseerd. Als u meedoet aan de ASA kunt u punten voor uw spuitlicentie behalen en ontvangt u tevens een certificaat van deelname.

Wilt u zich aanmelden? Klik dan hier.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via de contactpagina.