Login deelnemers

Nieuws

Goed jaar voor Syngenta, groei vooral in AziŽ

De omzet van de Syngenta Group is kwam vorig jaar uit op $23,1 miljard. Dat maakte het chemie- en zadenconcern waar Syngenta AG, ADAMA Ltd, Sinofert Holdings en Yangnong Chemical onder vallen, gisteren (woensdag 7 april) bij de presentatie van de jaarcijfers bekend.

De omzet is 5% gestegen ten opzichte van 2019. Gerekende met vaste wisselkoersen is de omzet van het bedrijf zelfs met 12% gestegen. Ongunstige wisselkoersen hebben de omzet voor $1,5 miljard negatief be√Įnvloed. De brutowinst (EBITDA) komt over 2020 uit op $4 miljard, een stijging van 3% ten opzichte van een jaar eerder.

Schaalvoordelen en innovatie
De synergiedoelstellingen van het concern zijn overtroffen met $450 miljoen en hebben samen met de operationele voordelen voor $200 miljoen bijgedragen aan de winst. Het Modern Agriculture Platform, waarmee boeren toegang krijgen tot innovatieve technieken is fors gegroeid in China. De omzet van dit onderdeel verdrievoudigde naar $700 miljoen. In oktober nam Syngenta Valagro over. Dat bedrijf is sterk in biologische gewasbeschermingsmiddelen. Syngenta wil hiermee zijn positie in de sterk groeiende markt van biologische middelen versterken.

"Syngenta Group heeft een goed financieel jaar achter de rug",¬†zegt Chen Lichtenstein CFO van de Syngenta Group. "Ondanks de grote uitdaging door de coronapandemie zijn we instaat gebleken onze klanten te blijven bedienen." De sterke cijfers komen door groei en het effectief beheersen van de kosten onder meer door synergie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. "De resultaten laten zien dat we in alle bedrijfsonderdelen een positief momentum hebben",¬†zegt Erik Fyrwald CEO van de Syngenta Group. "We groeien in alle regio's maar vooral China en Azi√ę springen eruit."