Login deelnemers

Nieuws

Expansie in spuitdoppen en injectietechniek

De lijst driftreducerende doppen (DRD) is uitgebreid met de Teejet AITTJ60-11008VP en de Agrotop Softdrop 110-04 en 110-05. Beide zijn ingedeeld in DRD-klasse 50%, 75% en 90%.

Dit meldt de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) van Rijkswaterstaat. Injectietechniek met Squall is toegevoegd als driftreducerend techniek (DRT). Door toevoeging van 0,5% Squall aan de spuitvloeistof worden de spuitdoppen 1 DRD-klasse opgehoogd. Dit geldt voor spuitdoppen met top van 110/120 graden en 80/90 graden en tot en met DRD-klasse van 90%.

Het middel wordt in de spuitleiding geïnjecteerd aan de hand van de waarde van de flowmeter in de hoofdleiding. De hoeveelheid Squall en de spuithoeveelheid moeten tenminste 1 uur of vanaf het begin dan de spuitbeurt worden bewaard en duidelijk afleesbaar zijn voor de toezichthouder. Squall direct toevoegen aan de tankmix wordt niet erkend als DRT.

De Agricult LvS NK80LT is toegevoegd aan DRT-klasse 75% en 90%. Het systeem bestaat uit een contoller, pomp(en),  en een NK80LT strooikoppen. De spuitvloeistof wordt drukloos verdeeld door draaiende getande schijven. De techniek zit opgebouwd op een door een trekker of quad gedragen of getrokken strooier, een hand geduwde kar of als lans op een rugspuit.